Det stormar i svenska guldköparbranschen!

July 14, 2012 | Webb

Har du hört talas om #guldgranskningen? SVT och flera medier bestämde sig för att undersöka hur de svenska guldköparna hanterade ångerrätt samt hur de marknadsförde sig. Konsumentverket gick ut med råd hur du säljer ditt guld säkert: http://www.svt.se/2.22620/1.2798030/konsumentverket_sa_saljer_du_ditt_guld_sakert och flera guldköpare blev kritiserade för olika typer av avgifter, exempelvis värderingsavgifter på tiotals kronor per gram samt lockpriser i form av snabbhetspremier. När man försökte få tillbaka guldföremål som man ångrade att man sålt visade sig även detta inte vara så enkelt.

Efter guldgranskningen i media har dock flera förbättrande åtgärder skett, flera aktörer har lagt till någon form av ångerrätt samt många mer eller mindre dolda avgifter har lyfts fram tydligt på sajterna eller helt enkelt tagits bort helt. Det är dock fortfarande inte helt lätt att jämföra guldköparna men det finns hjälp som till exempel denna sajt: http://www.bästaguldpriset.nu

Comments are closed.